Ana içeriğe atla

Mimari Proje Özellikleri Nedir?


Mimari Proje Özellikleri Nedir?
Bir konutun kesiti, planı, malzemesi, cephesi, dış görünüşü, iç düzeni, yapıların uyumu gibi konularda bilgi veren projeler mimari proje olarak isimlendirilmektedir. Mimari projeye başlamadan önce göz önünde bulundurulan bazı konular vardır. Bunlara ise ilk inceleme adı verilmektedir.
  Mimarlığın Temel İlkeleri
  Mimarlığın bazı temel ilkeleri bulunmaktadır. Bu ilkeler doğrultusunda projelerin hazırlanması gerekmektedir. Bunlar;
Estetik
Sağlamlık
İşlevsellik olarak sıralanabilir.
Bu ilkeler göz önünde bulundurulduğunda proje hazırlanırken yapının inşa edileceği yer, kullanılacak malzemeler, ulaşım oldukça önemli konulardır.
  Bunlar göz önünde bulundurularak mimarlar projeleri oluşturmaya başlarlar. 1900'lü yılların başında Sovyetler de yeniden inşa yapılmaya başlamış ve bu bir akım haline gelmiştir. Daha sonraki yıllarda da oldukça konforlu, betondan yapılan ve insan sağlığına uygun yapılar Avrupa'da yayılım göstermiştir.
  Yapı Projelerinin Önemi
  O dönemlerdeki savaşlar ekonomik bunalıma sebep olduğu için inşaat sektörü de durumdan olumsuz olarak etkilenen alanlardan bir tanesi olmuştur. Savaşlarda büyük yıkımlar olması sebebi ile hızlı bir şekilde yeniden inşa yapılmaya başlanmıştır. İlk zamanlar yapılar prefabrik bir şekilde inşa edilmiştir. Daha sonra talepler oldukça fazla olduğu için sektör tekrardan canlanmıştır. Savaşlardan sonra oldukça kaliteli binalar inşa edilmiştir. Yapı projeleri kentsel gelişme açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir. Bu öngörü ile üretilen yapılar mimarinin gelişmesine de olanak sağlamaktadır.
  Mimari Projeler Hangi Aşamalardan Oluşur?
  Bir mimari projede öncelikle işverenin ihtiyaçları göz önünde bulundurulmaktadır. Daha sonra ise keşif yapılır. Arsanın ölçeklendirilmesi, ulaşım, yol, su, elektrik, kanalizasyon bağlantıları, rüzgar yönü, aksların belirlenmesi, bitki örtüsü, topografi, peyzaj işlemleri sıra ile yapılmaktadır.
  Arsanın özellikleri çıkarıldıktan sonra ihtiyaca uygun eskizler çizilmektedir. Daha sonra ise kesit görüntüleri ve görünüş oluşturulmaktadır. Bazı çizimler teknik olarak yapılırken bazı çizimler de desen şeklinde yapılmaktadır. Bu çizimler yapılırken çevrenin konumu da oldukça önemlidir. Mimari çizim yapılırken yalnızca ihtiyaca uygun çizimler değil çevre binaların estetiği de göz önünde bulundurulmalıdır.
  Mimari Proje Çizimi
  Bir mimari proje çizilirken sadece teknik özellikler göz önünde bulundurulmamalıdır. Bunun yanında sosyal, ekonomik, ekolojik ve kültürel özelliklerinde göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Bu işlem yapıldığı zaman çevre binalar ile bir uyum sağlanır ve oluşabilecek sorunlar önceden öngörülerek bu sorunların önüne geçilebilir.
  Mimari projeler çizilirken farklı bakış açılarından faydalanmanın da önemi büyüktür. Tüm bu aşamaların ekip tarafından koordineli bir şekilde yürütülmesi büyük önem arz etmektedir.
  Eskiz çizimlerinden sonra perspektif çizimler ile detay çizimlerinin yapılması gerekmektedir. Gerekli durumlarda üç boyutlu maketler hazırlamak da işi kolaylaştırmaktadır. Eskizlerin onaylanmasından sonraki aşama aletler ile çizimin yapılması aşamasıdır. Bu şekilde avan proje hazırlanmış olur.
  Avan proje tasarımın kağıda geçirilmesi ve işverene sunulması şeklinde yapılan projedir. Avan proje içerisinde oturma planı, çatı konumu gibi bilgiler de yer almaktadır.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kimseye Muhtaç Olmadan Karabiber Büyüsü Yapabileceksiniz

   Kimseye Muhtaç Olmadan Karabiber Büyüsü Yapabileceksiniz Karabiber Büyüsü Yaparak Acayip Değişimler Yaşadım! Evde  karabiber büyüsü   yapmak mı istiyorsunuz ve bunu yaparken sözde uzmanların sömürüsüne uğramadan rahatlıkla bu tılsımdan istifade etmeyi mi arzu ediyorsunuz? Öyleyse 41 karabiber duası adıyla da bilinen, fakat gerçekte bir büyü olan bu uygulama tam size göre. Ortalama 3 dakika içinde bu konuda neredeyse bir uzman kadar bilgi sahibi olacaksınız, yanı sıra başka insanlar üzerinde bir hakimiyet kurmanın gücünü yaşayacaksınız. 41 Karabiber Duası Deneyenler Evvela şunu söylemek gerekir ki 41 karabiber duası adıyla da bilinen karabiber büyüsünü deneyen insanların çoğu, bu uygulamadan sonuç alamamıştır, bu da gayet normal bir durumdur; çünkü uygulamanın sonuçsuz kalması, yanlış yapılmasından kaynaklanmaktadır. Fakat birazdan  karabiber büyüsünü  tam olarak öğrenmeye başlayacaksınız ve gayet başarılı sonuçlar elde edeceksiniz. Tarif etmeye başlıyoruz: Tuz ve Karabiber Yakmak Bi

Anguldurva Nedir?

  Ağız ve diş sıhhati sosyal hayatta ve genel beslenmede oldukça ehemmiyetlidir. Kötü dişler, diş kaybının yanı sıra kişiye psikolojik ve fonksiyonel manada sıkıntı yaratırlar. Diş hekimleri diş kontrolleri esnasında bir hayli değişik aleti kullanmak vaziyetinde kalırlar. Anguldurva, diş hekimliğinde, ortodontik rehabilitasyonlar sırasında sıkça kullanılan aletlerin başında gelir. Anguldurva, çoklukla dişlerin boyutlarının azaltılması emeliyle kullanılmaktadır. İnterproksimal mine azalması denilen bu işlem, dişlerin doğru pozisyonda kalması için yeterli alan yaratmayı sağlar. Ayrı olarak dişe yapılan endodonti, implant ve dolgu gibi diğer müdahalelerde diş hekimleri tarafından kullanılmaktadır.   Anguldurva Çeşitleri Nelerdir?   Anguldurva ‘nın piyasada en sık karşımıza çıkan modelleri şunlardır: İçten sulu, dıştan sulu, kırmızı kuşak, ışıklı modeller, implant için kullanılan modeller, endodonti için olanlar, yeşil kuşak, mavi kuşak, mandallı modeller, anahtarlı modellerdir. Ters

Aeratör Nedir?

  Dişler hem canlı hem de cansız dokulardan oluşur. Dentin olarak adlandırılan yumuşak dokunun iç tabakası muhteva olarak iskelet kemiklerine benzemektedir. Son derece yoğun kalsiyum içeren ve kemikten daha sert olan, dişlerin dış tabakasını oluşturan bölüme ise mine isimi verilir. Mine, vücut tarafından yine üretilemez.   Diş çürüğü, ağızda bulunan çeşitli bakterilerden kaynaklanır. Ağızda bulunan bir bakteri türü, yedikten sonra dişte kalan artık gıda partiküllerini kullanır. Bu bakterinin metabolizma yan ürünlerinden biri plaktır. Diğer bakteriler kendilerini bu plakağa bağlar ve diş minesinde küçük deliklerin oluşmasına kapı aralayan bir asidin salgılanmasına yol açarlar. Böylelikle diğer bakterilerin bu deliklere ve yarıklara girmesine ve aşağıda bulunan yumuşak dokuyu aşındırmasına müsaade ederler. Yumuşak dokunun bozulması sonrası şiddetli ağrı hissedilir. Rehabilitasyon edilmeyen boşluklar diş çürüğü ve apse gibi hastalıklarla sonuçlanabilir. Bu hastalıkları önlemek için di