Ana içeriğe atla

Saç Simülasyonu Hakkında Bilgiler


Saç Simülasyonu
            Günümüzde en yaygın sorunlardan birisi de kelliktir. İnsanların çoğu her geçen gün bu sorunlarla baş etmek için birçok çözüm yolu denemektedir. Herkeste farklı yöntem işe yaramaktadır. Kellik ve saç dökülmesi, çok yaygın olmasının yanı sıra bu
 sorunların çözüm yolları da oldukça fazladır. Saç simülasyonu da kelliğe karşı çözüm yöntemlerinden birisidir.
  Saç Simülasyonu Nedir?
            "Saç simülasyonu nedir?" sorusuna yanıt olarak öncelikle cerrahi bir işlem olmadığı söylenebilmektedir. Herhangi bir kesik, dikiş vs. işlemleri gerçekleştirilmez. Sadece özel bir enjektör yardımı ile deri altına bazı maddelerin enjekte edilmesidir. Yani saç simülasyonunda deri altına migropigmantasyon işlemi yapılmaktadır. Özel iğneler ile kafa derisinin altına pigmentler enjekte edilerek doğal bir saç görünümü elde edilmek amaçlanmaktadır.
  Saç Simülasyonu Yapım Aşamaları
  Saç simülasyonu işlemlerine başlamak için ilk olarak bu işlemin yapılacağı kişiden bir saç örneği alınması gerekmektedir. Alınan saç örneğindeki renk pigmentleri özel makineler yardımı ile kopyalanmaktadır. Kopyalanan saç pigmentleri, saç simülasyonunun yapılacağı kişinin kel olan bölgesinin büyüklüğüne göre çoğaltılacaktır. Daha sonra kafa derisinin altına kopyalanan ve çoğaltılan pigmentler özel iğneler ile enjekte edilecektir.
 Saç Simülasyonu Ağrılı Mıdır?
 Saç simülasyonunda kesik vs. olmayacağı için çok ağrılı ve zor bir işlem olmadığı söylenmektedir. Ancak iğnelerle deri altına pigment enjekte edileceği için kişiden kişiye göre ağrı miktarı farklılık gösterecektir. Çünkü herkesin ağrı eşiği farklıdır.
  Saç Simülasyonunda Kullanılan Cihazlar Nelerdir?
            Saç simülasyonu işleminde kafa derisine uyumlu özel iğneler ve kopyalanan pigmentler kullanılmaktadır. Bu işlem ile vücudun herhangi bir yerine uygulanan dövme işlemi aynı değildir. Çünkü kullanılan malzemeler farklıdır. Özel iğne kafa derisine uyumlu iğnedir ve pigmentler daha önce kişiden alınmış pigment örneğine göredir. Ayrıca pigmentlerin rengi daha dayanıklıdır. Vücudun herhangi bir yerine yapılan dövmede zamanla renkte solma ve renk değişimi gözlenmektedir. Ancak saç dövmesi de denilen saç simülasyonundaki renkler değişime uğramadan uzun yıllar kullanılabilir.
  Saç Simülasyonundan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

            Saç simülasyonu yaptıran kimselerin kafasında şişme ve kabuklanma görülebilmektedir. Bu gibi durumlarda paniğe kapılmamak gerekmektedir. Ayrıca saç simülasyonu yaptıran herkes, yaptırdığı günden itibaren dört hafta boyunca doğrudan gelen güneş ışığından kendisini koruması gerekmektedir. Bir hafta boyunca su ile temasından kaçınması gerekmektedir, bu süre geçtikten sonra ılık su ile duş almanın ise bir zararı yoktur.
  Saç Simülasyonu Fiyatları Ne Kadardır?
            Saç simülasyon fiyatları için sabit bir şey söylemek mümkün değildir. Çünkü kişiden kişiye göre farklılık arz etmektedir. Saç simülasyonu yapılacak bölgenin büyüklüğü ile doğru orantılı olarak artış gösterecektir.
  Saç Gölgeleme Nedir?
            Saç gölgeleme işlemi genellikle saç ekimi yapıldıktan sonra uygulanan bir işlemdir. Saç ekiminden sonra saçlar arasında boşluk kaldığı durumlarda tekrar saç ekimi yapılmasın diye uygulanan bir yöntemdir. Özel bir enjektör ile saç pigmentleri enjekte edilmesi işlemidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kimseye Muhtaç Olmadan Karabiber Büyüsü Yapabileceksiniz

   Kimseye Muhtaç Olmadan Karabiber Büyüsü Yapabileceksiniz Karabiber Büyüsü Yaparak Acayip Değişimler Yaşadım! Evde  karabiber büyüsü   yapmak mı istiyorsunuz ve bunu yaparken sözde uzmanların sömürüsüne uğramadan rahatlıkla bu tılsımdan istifade etmeyi mi arzu ediyorsunuz? Öyleyse 41 karabiber duası adıyla da bilinen, fakat gerçekte bir büyü olan bu uygulama tam size göre. Ortalama 3 dakika içinde bu konuda neredeyse bir uzman kadar bilgi sahibi olacaksınız, yanı sıra başka insanlar üzerinde bir hakimiyet kurmanın gücünü yaşayacaksınız. 41 Karabiber Duası Deneyenler Evvela şunu söylemek gerekir ki 41 karabiber duası adıyla da bilinen karabiber büyüsünü deneyen insanların çoğu, bu uygulamadan sonuç alamamıştır, bu da gayet normal bir durumdur; çünkü uygulamanın sonuçsuz kalması, yanlış yapılmasından kaynaklanmaktadır. Fakat birazdan  karabiber büyüsünü  tam olarak öğrenmeye başlayacaksınız ve gayet başarılı sonuçlar elde edeceksiniz. Tarif etmeye başlıyoruz: Tuz ve Karabiber Yakmak Bi

Anguldurva Nedir?

  Ağız ve diş sıhhati sosyal hayatta ve genel beslenmede oldukça ehemmiyetlidir. Kötü dişler, diş kaybının yanı sıra kişiye psikolojik ve fonksiyonel manada sıkıntı yaratırlar. Diş hekimleri diş kontrolleri esnasında bir hayli değişik aleti kullanmak vaziyetinde kalırlar. Anguldurva, diş hekimliğinde, ortodontik rehabilitasyonlar sırasında sıkça kullanılan aletlerin başında gelir. Anguldurva, çoklukla dişlerin boyutlarının azaltılması emeliyle kullanılmaktadır. İnterproksimal mine azalması denilen bu işlem, dişlerin doğru pozisyonda kalması için yeterli alan yaratmayı sağlar. Ayrı olarak dişe yapılan endodonti, implant ve dolgu gibi diğer müdahalelerde diş hekimleri tarafından kullanılmaktadır.   Anguldurva Çeşitleri Nelerdir?   Anguldurva ‘nın piyasada en sık karşımıza çıkan modelleri şunlardır: İçten sulu, dıştan sulu, kırmızı kuşak, ışıklı modeller, implant için kullanılan modeller, endodonti için olanlar, yeşil kuşak, mavi kuşak, mandallı modeller, anahtarlı modellerdir. Ters

Aeratör Nedir?

  Dişler hem canlı hem de cansız dokulardan oluşur. Dentin olarak adlandırılan yumuşak dokunun iç tabakası muhteva olarak iskelet kemiklerine benzemektedir. Son derece yoğun kalsiyum içeren ve kemikten daha sert olan, dişlerin dış tabakasını oluşturan bölüme ise mine isimi verilir. Mine, vücut tarafından yine üretilemez.   Diş çürüğü, ağızda bulunan çeşitli bakterilerden kaynaklanır. Ağızda bulunan bir bakteri türü, yedikten sonra dişte kalan artık gıda partiküllerini kullanır. Bu bakterinin metabolizma yan ürünlerinden biri plaktır. Diğer bakteriler kendilerini bu plakağa bağlar ve diş minesinde küçük deliklerin oluşmasına kapı aralayan bir asidin salgılanmasına yol açarlar. Böylelikle diğer bakterilerin bu deliklere ve yarıklara girmesine ve aşağıda bulunan yumuşak dokuyu aşındırmasına müsaade ederler. Yumuşak dokunun bozulması sonrası şiddetli ağrı hissedilir. Rehabilitasyon edilmeyen boşluklar diş çürüğü ve apse gibi hastalıklarla sonuçlanabilir. Bu hastalıkları önlemek için di