Ana içeriğe atla

Diş Depoları


DİŞ DEPOLARI NEDİR?
  Dental malzemelerin bulunduğu diş depoları dişlerin rehabilitasyonu, bakımının yanında ağız sıhhatine yardımcı olacak bunun yanında diş hekimlerinin bu alanda eğitim alan talebelerin eğitimleri ve çalışma süreçlerinde ihtiyaçları olan tüm malzemeleri içermektedir. Bu depolarda her türden dental malzeme bulunuyor. Bu alanlardaki malzemeler ekseriyetle ülke dışından gelmektedir. Ve dünyaca tanınmış kişi markalardan oluşmaktadır.
 Diş Depolarında Ne Tür Ürünler Bulunur?
  Hem şahsi, hem de büro tipi profesyonel ürünler bulabilirsiniz. Yalnızca diş hekimlerine hitap eden bu ürünler teknolojinin de gelişmesi ile insanların ağız bakımında kullandıkları kişisel malzemelere de yer vermektedir. Bu ürünlerin erişilebilir olmasını sağlayan bu depolar, dental sektörünün büyümesi ile çok daha ehemmiyetli olmaya başladı. İnsanlar artık ağız sıhhatlerinde ve estetik olarak kaygılarından dolayı diş sıhhati ve bakımına çok daha fazla önem vermeye başladı.
  Geçmişte yalnızca büyükşehirlerde bulunan diş depoları sektörün büyümesi ile her kazada dahi bulunabiliyor. Bu depolarda diş hekimlerinin kullandığı muayenehane aletler, piyasemenler, anguldurvalar, cad- cam sistemleri, estetik diş yapımında kullanılan bonfingler, görüntüleme aletleri, endodonti, kanal rehabilitasyonunda kullanılan materyallerde, çürük belirleme ve dolgu malzemelerine yer veriliyor. Bunların yanı sıra profesyonel ve hane tipi ağız bakım ürünlerine de yer verilmektedir. Bunlar arasında diş teli rehabilitasyonu gören hastaların hanede kullanabileceği rehabilitasyonlarındaki yardımcı malzemelerde bu depolarda bulunmaktadır.
 Diş Depoları Ürün Kategorileri
  Başlıklar kategorisi içerisinde set halinde veyahut adet olarak sunulan pek çok ürün bulunabiliyor. Diş hekimlerinin rehabilitasyonlarda kullandığı değişik özelliklerde başlıkları bu kategori içerisinde bulabilirsiniz. Aletler kategorisi de oldukça gelişmiştir. Anestezi silahları, Aeretör yağlama ve temizleme aletleri, hava kompresörleri, şırınga, hunter, puma gibi aletlerle profesyonel büro kullanımında rehabilitasyonları çok daha teknolojik bir şekilde yapmanızı sağlayacak aletler bulabilirsiniz.
  Endodonti kategorisinde ise ağız içi takozlar, files, smart mini, kanal eğesi gibi rehabilitasyonlarda yardımcı olarak kullanılabilecek ürünler bulunmaktadır. Tek kullanımlık malzemeler kategorisinde diş depoları içerisinde bariyer filmi, bonding fırçası, hem de cerrahi önlük, örtü seti gibi malzemelerde bulunmaktadır. Ortodonti bölümünde de ihtiyaç duyulabilecek pek çok malzemeyi bu kategori içerisinde bulabilirsiniz. Her alanda olduğu gibi sarf malzemeleri kategorisinde silikon malzemeler, arkansas taş, fırçalar, bistüri ucu, çelik separe, cement, çerçeveli savunucu gözlüklerde bulabilirsiniz. En kaliteli diş hekimi malzemelerini bulabileceğiniz bu depolarda fertler olarak ağız bakımında ve estetik olarak yapılacak bakımlarda ihtiyaç duyabileceğiniz ürünlere de yer veriliyor. Bu şekilde bu ürünlerin erişilebilir olması sağlanmaktadır.
  Tüm diş malzemelerini toptan ücretleri ile bulabileceğiniz bu depolarda, kaliteli ve işlevsel ürünler bulunmaktadır. Ağız sıhhatine yardımcı olacak ürünler bulunan bu alanlardan genellikle isteyen ürünler profesyonel aralıklarda ise diş hekimleri düzeyinde bilgi verilmektedir. Bu şekilde işin ehli olmayan insanlara profesyonel aletler satılmıyor. Son zamanlarda bu depolar diş hekimlerinin profesyonel manada malzeme temini yaptığı yerlerdir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kimseye Muhtaç Olmadan Karabiber Büyüsü Yapabileceksiniz

   Kimseye Muhtaç Olmadan Karabiber Büyüsü Yapabileceksiniz Karabiber Büyüsü Yaparak Acayip Değişimler Yaşadım! Evde  karabiber büyüsü   yapmak mı istiyorsunuz ve bunu yaparken sözde uzmanların sömürüsüne uğramadan rahatlıkla bu tılsımdan istifade etmeyi mi arzu ediyorsunuz? Öyleyse 41 karabiber duası adıyla da bilinen, fakat gerçekte bir büyü olan bu uygulama tam size göre. Ortalama 3 dakika içinde bu konuda neredeyse bir uzman kadar bilgi sahibi olacaksınız, yanı sıra başka insanlar üzerinde bir hakimiyet kurmanın gücünü yaşayacaksınız. 41 Karabiber Duası Deneyenler Evvela şunu söylemek gerekir ki 41 karabiber duası adıyla da bilinen karabiber büyüsünü deneyen insanların çoğu, bu uygulamadan sonuç alamamıştır, bu da gayet normal bir durumdur; çünkü uygulamanın sonuçsuz kalması, yanlış yapılmasından kaynaklanmaktadır. Fakat birazdan  karabiber büyüsünü  tam olarak öğrenmeye başlayacaksınız ve gayet başarılı sonuçlar elde edeceksiniz. Tarif etmeye başlıyoruz: Tuz ve Karabiber Yakmak Bi

Anguldurva Nedir?

  Ağız ve diş sıhhati sosyal hayatta ve genel beslenmede oldukça ehemmiyetlidir. Kötü dişler, diş kaybının yanı sıra kişiye psikolojik ve fonksiyonel manada sıkıntı yaratırlar. Diş hekimleri diş kontrolleri esnasında bir hayli değişik aleti kullanmak vaziyetinde kalırlar. Anguldurva, diş hekimliğinde, ortodontik rehabilitasyonlar sırasında sıkça kullanılan aletlerin başında gelir. Anguldurva, çoklukla dişlerin boyutlarının azaltılması emeliyle kullanılmaktadır. İnterproksimal mine azalması denilen bu işlem, dişlerin doğru pozisyonda kalması için yeterli alan yaratmayı sağlar. Ayrı olarak dişe yapılan endodonti, implant ve dolgu gibi diğer müdahalelerde diş hekimleri tarafından kullanılmaktadır.   Anguldurva Çeşitleri Nelerdir?   Anguldurva ‘nın piyasada en sık karşımıza çıkan modelleri şunlardır: İçten sulu, dıştan sulu, kırmızı kuşak, ışıklı modeller, implant için kullanılan modeller, endodonti için olanlar, yeşil kuşak, mavi kuşak, mandallı modeller, anahtarlı modellerdir. Ters

Aeratör Nedir?

  Dişler hem canlı hem de cansız dokulardan oluşur. Dentin olarak adlandırılan yumuşak dokunun iç tabakası muhteva olarak iskelet kemiklerine benzemektedir. Son derece yoğun kalsiyum içeren ve kemikten daha sert olan, dişlerin dış tabakasını oluşturan bölüme ise mine isimi verilir. Mine, vücut tarafından yine üretilemez.   Diş çürüğü, ağızda bulunan çeşitli bakterilerden kaynaklanır. Ağızda bulunan bir bakteri türü, yedikten sonra dişte kalan artık gıda partiküllerini kullanır. Bu bakterinin metabolizma yan ürünlerinden biri plaktır. Diğer bakteriler kendilerini bu plakağa bağlar ve diş minesinde küçük deliklerin oluşmasına kapı aralayan bir asidin salgılanmasına yol açarlar. Böylelikle diğer bakterilerin bu deliklere ve yarıklara girmesine ve aşağıda bulunan yumuşak dokuyu aşındırmasına müsaade ederler. Yumuşak dokunun bozulması sonrası şiddetli ağrı hissedilir. Rehabilitasyon edilmeyen boşluklar diş çürüğü ve apse gibi hastalıklarla sonuçlanabilir. Bu hastalıkları önlemek için di