Ana içeriğe atla

Мtwo Sisteminin Özellikleri

  M2 sisteminin pazara çıkması harbiden devrim niteliğinde bir olay oldu. Bu sistemin yaratıcısı olan Profesör Vito Antonio Malagnino'nun kendisi de sistemin uygulayıcı bir doktorudur, çalışmasının emeli ise dişlerde geçilmez kanalların olmamasını sağlamaktı.
  Tabii ki, hastalarının kök kanalının anatomik ve morfolojik özelliklerini değiştiremese de, işlenme şeklini değiştirebilirdi ve değiştirmek zorundaydı. M2 sistemi sadelik, işlevsellik ve tasarruf birleşimi ile takdir edilmektedir. Bu yeni NiTi araç konseptinin özel özellikleri şunlardır:
  Kök kanal rehabilitasyonunun kalitesini arttırmak için (Pulpitis ve periodontit rehabilitasyonunda) bir takım diş muayenehanelerinde piyasadaki en gelişmiş döner nikel-titanyum aletlerinden biri olan Mtwo sistemi (VDW) kullanılmaya başladı. Muayenehanede önceden kullanılan ve geniş kanallar için ideal olan "Reciproc" sistemine ek olarak, dar ve kavisli kanalları geçmek için tasarlanmış özel bir "Mtwo" alet sistemi (VDW) ele geçirildi.
 MTWO'nun ÖZELLİKLERİ
 - İki kesici kenarlı S şekilli enine kesit
 - Bıçaklar arasında arttırılmış boşluk.
 - Birbirine gayri muntazam şekilde yerleştirilmiş bıçaklar
 - Bıçağın her iki tarafı da keskindir
 - 07 konikli № 25 aletinin varlığı
 - Şu aletlerin varlığı:
 04 konikli №10
 05 konikli №15
 - Mtwo Retreatment Files'ın varlığı
 - А1, А2, А3 Apikal dosyalarının varlığı
 - Modifiye edilmiş istikamet gösterici saldırgan olmayan uc
 - Alet baştan sona işlevseldir
 - Bıçakların hemen hemen dikey şekli
 - Rekapitülasyon alanları, bıçakların iç yüzeyinde bulunur.
 - Kısaltılmış kuyruk
 - ISO Renk kodlaması.
 - Aletin kök kanalına inişini ölçmek için üzerinde ölçü çizgileri.
 - Silikon Tıpalar
 - Konikliğin halka çizgileri
 MTWO İLE ÇALIŞMA METODUNUN ÖZELLİKLERİ
  Bu sistemle çalışmanın tek evreli kanal işleme tekniğinin tam çalışma uzunluğuna uygulanmasını içermesi çok ehemmiyetlidir, bu da manuel takımlardan mekanik nikel-titanyum işlemlerine geçişi büyük ölçüde kolaylaştırmaktadır. Bu özellik, daldırma ve formların standardını sağlamaktadır. Bu arada, kanalın apikal bölümünün çapı asgari düzeydedir, bu da apikal foramenlerin arkasındaki dolgu malzemesinin çıkarılmasının önlenmesi için ehemmiyetlidir, dezenfektanların dentin tübüllerine ulaşımı kolaylaştırılıp ve kolaylaştırılmıştır. Ve netice olarak, işleme kalitesi netlikle çok yüksektir.
 MTWO KULLANIMMININ NETİCELERİ
  "Мtwo" ile yapılan çok sayıda çalışmanın neticesi olarak, "Мtwo" araçlarının kanaldaki takım kırılma rizikonunu en üye indirirken, kanalın ucunun natürel eğriliğini ve lokalizasyonunu savunarak hızlı ve güvenli bir şekilde kavisli kanalları işlediği ispat etmiştir.
  Hekim, kök kanal rehabilitasyonu metodunu MTWO sistemi üzerinden seçerse, organizatör(MTWO Alet Kutusu - Мtwo Instrument Box)'ün bu tertip edicide kullanılması tavsiye edilmektedir. Bu organizatör ile aletlerin büyüklüklerine göre istenilen sıraya yerleştirilmesi olasıdır. Kutu tabanı, otoklavlama için kağıt kullanarak tesirli sterilizasyon için deliklidir.
  Rehabilitasyon tasarısı belirlendikten sonra doktor asistanı veya hemşire doktor tarafından belirlenen tasarıya göre organizatöre steril aletler yerleştirir. İşyerinin bu türden bir organizasyonu ile doktor yalnızca sonraki her enstrümanın aranmasıyla dikkati dağıtmaz, bu arada organizatöründen bir sonraki aracı kör bir şekilde alma imkanına da sahiptir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kimseye Muhtaç Olmadan Karabiber Büyüsü Yapabileceksiniz

   Kimseye Muhtaç Olmadan Karabiber Büyüsü Yapabileceksiniz Karabiber Büyüsü Yaparak Acayip Değişimler Yaşadım! Evde  karabiber büyüsü   yapmak mı istiyorsunuz ve bunu yaparken sözde uzmanların sömürüsüne uğramadan rahatlıkla bu tılsımdan istifade etmeyi mi arzu ediyorsunuz? Öyleyse 41 karabiber duası adıyla da bilinen, fakat gerçekte bir büyü olan bu uygulama tam size göre. Ortalama 3 dakika içinde bu konuda neredeyse bir uzman kadar bilgi sahibi olacaksınız, yanı sıra başka insanlar üzerinde bir hakimiyet kurmanın gücünü yaşayacaksınız. 41 Karabiber Duası Deneyenler Evvela şunu söylemek gerekir ki 41 karabiber duası adıyla da bilinen karabiber büyüsünü deneyen insanların çoğu, bu uygulamadan sonuç alamamıştır, bu da gayet normal bir durumdur; çünkü uygulamanın sonuçsuz kalması, yanlış yapılmasından kaynaklanmaktadır. Fakat birazdan  karabiber büyüsünü  tam olarak öğrenmeye başlayacaksınız ve gayet başarılı sonuçlar elde edeceksiniz. Tarif etmeye başlıyoruz: Tuz ve Karabiber Yakmak Bi

Anguldurva Nedir?

  Ağız ve diş sıhhati sosyal hayatta ve genel beslenmede oldukça ehemmiyetlidir. Kötü dişler, diş kaybının yanı sıra kişiye psikolojik ve fonksiyonel manada sıkıntı yaratırlar. Diş hekimleri diş kontrolleri esnasında bir hayli değişik aleti kullanmak vaziyetinde kalırlar. Anguldurva, diş hekimliğinde, ortodontik rehabilitasyonlar sırasında sıkça kullanılan aletlerin başında gelir. Anguldurva, çoklukla dişlerin boyutlarının azaltılması emeliyle kullanılmaktadır. İnterproksimal mine azalması denilen bu işlem, dişlerin doğru pozisyonda kalması için yeterli alan yaratmayı sağlar. Ayrı olarak dişe yapılan endodonti, implant ve dolgu gibi diğer müdahalelerde diş hekimleri tarafından kullanılmaktadır.   Anguldurva Çeşitleri Nelerdir?   Anguldurva ‘nın piyasada en sık karşımıza çıkan modelleri şunlardır: İçten sulu, dıştan sulu, kırmızı kuşak, ışıklı modeller, implant için kullanılan modeller, endodonti için olanlar, yeşil kuşak, mavi kuşak, mandallı modeller, anahtarlı modellerdir. Ters

Aeratör Nedir?

  Dişler hem canlı hem de cansız dokulardan oluşur. Dentin olarak adlandırılan yumuşak dokunun iç tabakası muhteva olarak iskelet kemiklerine benzemektedir. Son derece yoğun kalsiyum içeren ve kemikten daha sert olan, dişlerin dış tabakasını oluşturan bölüme ise mine isimi verilir. Mine, vücut tarafından yine üretilemez.   Diş çürüğü, ağızda bulunan çeşitli bakterilerden kaynaklanır. Ağızda bulunan bir bakteri türü, yedikten sonra dişte kalan artık gıda partiküllerini kullanır. Bu bakterinin metabolizma yan ürünlerinden biri plaktır. Diğer bakteriler kendilerini bu plakağa bağlar ve diş minesinde küçük deliklerin oluşmasına kapı aralayan bir asidin salgılanmasına yol açarlar. Böylelikle diğer bakterilerin bu deliklere ve yarıklara girmesine ve aşağıda bulunan yumuşak dokuyu aşındırmasına müsaade ederler. Yumuşak dokunun bozulması sonrası şiddetli ağrı hissedilir. Rehabilitasyon edilmeyen boşluklar diş çürüğü ve apse gibi hastalıklarla sonuçlanabilir. Bu hastalıkları önlemek için di