Ana içeriğe atla

Çağdaş Diş Hekimliğinde 3M Karma Kullanımının Avantajları Nelerdir?

  Çağdaş diş hekimliği uygulamaları sayesinde artık çürüyen ve çeşitli sebepler ile hasar gören dişlerin eskisinden daha iyi bir görünüme kavuşması sağlanabiliyor. Son senelerde diş hekimler tarafından uygulanan 3m karma malzemeler ile yapılan dolgular, ön dişlerde bile güvenle kullanılırken, bu malzeme dışarıdan bakıldığında katiyen dolgu olduğu anlaşılmayacak bir görünüm sunuyor.
 Karma Dolgu Nedir?
  Son senelerde diş hekimlerinin en çok seçenek ettiği malzemelerden olan 3m kompozit dişin sert bölümlerine kolaylıkla tutunabilen, sağlam bir diş dolgu malzemesidir. Bu malzeme estetik bir görünüm sunma istikametinden gayet başarılıdır. Hem de bu başarısı ile ön dişlerdeki çürüklerde veya kırılmalarda güvenle kullanılmaktadır. Kompozit dolgu malzemelerinin en ehemmiyetli özelliği renk seçeneklerinin bulunmasıdır. Kimi uygulamalarda, tabii dişlerin rengi ile dolgu yapılan veya çeşitli uygulamalara tabi tutulan dişlerin arasında çok büyük renk farkı ortaya çıkabilir. Kompozit malzeme, renk seçeneklerinin olması istikameti ile ağızdaki diğer doğal dişlerin renklerine uygun bir hale getirilebiliyor. Böylelikle dişlerde rastgele bir renk farkı ortaya çıkmıyor.
  Kompozit Hangi Uygulamalarda Kullanılır?
  Kompozit dolgular, sadece diş çürüklerinde değil, çeşitli estetik amaçla yapılan diş uygulamalarında da güvenle kullanılabiliyor. Bilhassa dişlerin yüzeyinde oluşan kırılmaların rehabilitasyonu, dişlerin arasında fark edilen boşlukların kapatılması gibi işlemlerde muvaffakiyet ile kullanılan 3m kompozit önceden yapılmış olan amalgam veyahut metal muhtevalı dolguların değiştirilmesinde de güvenle tercih edilmektedir. Çağdaş diş rehabilitasyonlarında ehemmiyetli bir yere sahip olan gülüş tasarımında da kompozit malzemesinden yardım alınmaktadır.
  Diş hekimlerinin yaptıkları izahlara göre, bu dolgunun uygulanacağı alanın geniş olmaması, uygulamanın başarıya erişmesi için ehemmiyetli bir kriterdir. Çünkü kompozit, çok geniş alanlara uygulandığında kuvvetli bir yapı ortaya çıkmıyor. Bu sebeple dişlerdeki çok geniş boşluklarda karma kullanımı hekimler tarafından önerilmiyor.
  Karma Nasıl Uygulanır?
  Diş hekimleri karma uygulamasına başlarken, dişin vaziyetine göre hastaya lokal anestezi uygulayabilir. Hemen peşinden da dişin üzerindeki meselelerin ve varsa diş taşlarının temizlenmesi sağlanır. Bu dolgunun sıhhatli şekilde dişe oturması için, diş yüzeyinin bu kalıntılardan arınmasına ihtiyaç duyuluyor. Zira karma maddesi diş taşı gibi oluşumların üzerine uygulanırsa, gerektiği gibi dişi kavrayamayabilir. Bu işlemlere başlamadan önce diş hekimleri tarafından uygulama yapılan hastanın ağzındaki diğer dişlerin rengine uygun bir renk tonu belirlenmektedir. Dişler temizlendikten sonra da rengi belirlenen kompozit dolgu, dişe uygulanır.
  Kompozit dolgu uygulamasında malzemenin dişe daha iyi tutunabilmesi emeli ile hekim tarafından fosforik asit bazlı bir jel kullanılmaktadır. Bu jel ile diş yüzeyi biraz pürüzlü hale getirilmektedir. Bunun emeli kompozitin bu tür yüzeylerde daha başarılı şekilde tutunmasıdır. Tüm işlemlerin hemen peşinden dolgu uygulaması bitirdikten sonra dişin cilalanması ve parlatılması gerekir. Bu mertebeler ile kısa bir müddette uygulanabilen kompozit dolgular, son zamanlarda hastaların da çok hoşnut kaldığı bir dolgu tipidir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kimseye Muhtaç Olmadan Karabiber Büyüsü Yapabileceksiniz

   Kimseye Muhtaç Olmadan Karabiber Büyüsü Yapabileceksiniz Karabiber Büyüsü Yaparak Acayip Değişimler Yaşadım! Evde  karabiber büyüsü   yapmak mı istiyorsunuz ve bunu yaparken sözde uzmanların sömürüsüne uğramadan rahatlıkla bu tılsımdan istifade etmeyi mi arzu ediyorsunuz? Öyleyse 41 karabiber duası adıyla da bilinen, fakat gerçekte bir büyü olan bu uygulama tam size göre. Ortalama 3 dakika içinde bu konuda neredeyse bir uzman kadar bilgi sahibi olacaksınız, yanı sıra başka insanlar üzerinde bir hakimiyet kurmanın gücünü yaşayacaksınız. 41 Karabiber Duası Deneyenler Evvela şunu söylemek gerekir ki 41 karabiber duası adıyla da bilinen karabiber büyüsünü deneyen insanların çoğu, bu uygulamadan sonuç alamamıştır, bu da gayet normal bir durumdur; çünkü uygulamanın sonuçsuz kalması, yanlış yapılmasından kaynaklanmaktadır. Fakat birazdan  karabiber büyüsünü  tam olarak öğrenmeye başlayacaksınız ve gayet başarılı sonuçlar elde edeceksiniz. Ta...

Anguldurva Nedir?

  Ağız ve diş sıhhati sosyal hayatta ve genel beslenmede oldukça ehemmiyetlidir. Kötü dişler, diş kaybının yanı sıra kişiye psikolojik ve fonksiyonel manada sıkıntı yaratırlar. Diş hekimleri diş kontrolleri esnasında bir hayli değişik aleti kullanmak vaziyetinde kalırlar. Anguldurva, diş hekimliğinde, ortodontik rehabilitasyonlar sırasında sıkça kullanılan aletlerin başında gelir. Anguldurva, çoklukla dişlerin boyutlarının azaltılması emeliyle kullanılmaktadır. İnterproksimal mine azalması denilen bu işlem, dişlerin doğru pozisyonda kalması için yeterli alan yaratmayı sağlar. Ayrı olarak dişe yapılan endodonti, implant ve dolgu gibi diğer müdahalelerde diş hekimleri tarafından kullanılmaktadır.   Anguldurva Çeşitleri Nelerdir?   Anguldurva ‘nın piyasada en sık karşımıza çıkan modelleri şunlardır: İçten sulu, dıştan sulu, kırmızı kuşak, ışıklı modeller, implant için kullanılan modeller, endodonti için olanlar, yeşil kuşak, mavi kuşak, mandallı modeller, anahtarlı mod...

Aeratör Nedir?

  Dişler hem canlı hem de cansız dokulardan oluşur. Dentin olarak adlandırılan yumuşak dokunun iç tabakası muhteva olarak iskelet kemiklerine benzemektedir. Son derece yoğun kalsiyum içeren ve kemikten daha sert olan, dişlerin dış tabakasını oluşturan bölüme ise mine isimi verilir. Mine, vücut tarafından yine üretilemez.   Diş çürüğü, ağızda bulunan çeşitli bakterilerden kaynaklanır. Ağızda bulunan bir bakteri türü, yedikten sonra dişte kalan artık gıda partiküllerini kullanır. Bu bakterinin metabolizma yan ürünlerinden biri plaktır. Diğer bakteriler kendilerini bu plakağa bağlar ve diş minesinde küçük deliklerin oluşmasına kapı aralayan bir asidin salgılanmasına yol açarlar. Böylelikle diğer bakterilerin bu deliklere ve yarıklara girmesine ve aşağıda bulunan yumuşak dokuyu aşındırmasına müsaade ederler. Yumuşak dokunun bozulması sonrası şiddetli ağrı hissedilir. Rehabilitasyon edilmeyen boşluklar diş çürüğü ve apse gibi hastalıklarla sonuçlanabilir. Bu hastalıkları önleme...