Ana içeriğe atla

Kavitron Ve Kullanım Özellikleri

  Periodontal ölçekleyiciler, veyahut diğer ismiyle kavitron diş ve kök tasarılaması dahil olmak üzere dişlerin (çoğunlukla insan dişleri) periodontal ve profilaktik bakımında kullanılan dental aletlerdir. Çalışma sistemleri çeşitli şekillerde ve boyutlarda mevcuttur, ancak dişler arasındaki dar gözenek boşluklarına ulaşım sağlamak için her vakit sonundadır. Kör uçlu periodontal braketten ayrılırlar.
  Periodontal pulluklar, dişleri periodontal globüller ile çıkarmak için kullanılır. Üretra genel olarak hem supra- hem de sub-gingival hesabı hesaplamak için kullanıldıkça evrenseldir, scalerler supra-gingival kullanımla hudutludur. Sakız çizgisinin altında bir ölçekleyici kullanmak sakıza zarar verebilir. Pulluklar, bıçakların her iki tarafında kazıma kenarlarına sahiptir, böylelikle kullanılan alandaki rastgele bir diş, hem mezial hem de distal yüzeyler için uygundur.
 Kullanım Özellikleri
  Ölçekleyiciler en iyi şekilde, terminal gövdesi, başka bir deyişle çalışma ucuna en yakın fonksiyonel şaft ucu, diş yüzeyine doğru hafifçe açıldığında kullanılır. El aletlerinin bileşimi daimi gelişmektedir, bu yüzden doğru muayenehane vaziyet için doğru aleti bulmak zor olabilir. Çok çeşitli alet tasarımları ve materyalleri ile, diş hekimleri hem klinisyen hem de azaltılmış gerinme ve artan konfor düzeylerine sahip hasta için periodontal rehabilitasyon sağlar. Aşağıdakiler kavitronların tasarımıyla dikkat edilmesi şart olan bir takım etkenlerdir:
 Balans
  Alet, el aletinin uzun ekseni ile hizalandığında, parmak basıncı, eldeki adale yorgunluğunu ve / veya klinisyenin ön kolunu azaltmak için daha tesirli bir şekilde uygulanabilir.
 Çap
  Büyük çaplı tutucular, aletin daha kolay kavranmasını sağlar ve klinisyenin parmaklarının adale gerginliğini azaltır.
 Doku
  Alet tutucunun dokusu, parmağın tutulması gibi kontrolü arttırır ve el yorgunluğunu azaltır.
 Ağırlık
  Gidonlar, aletin daha hafif olmasına ve klinisyenin dokunma hassasiyetini artırmasına müsaade eder. 
  Daimi gelişen el aletleri teknolojisi sayesinde, diş hekimlerinin hastaya daha tesirli bir şekilde diş rehabilitasyonu uygulayarak çalışma ortamlarını simültane olarak geliştirmelerini sağlar.
 Genel olarak, işçi başına iki kesme kenarı vardır: dış kesici kenar (alet tutucusundan uzağa) ve iç kesici kenar (takım sapına daha yakın). Bu şekilde, her iki kenar da, kullanılan rastgele bir dişin interproksimal yüzeyleri ile eşleşebilir.
  Tipik olarak, periodontal skalerler arkaya işaret etti, ancak bir takım yeni ölçekleyici tasarımları da yuvarlak destekli çalışma aparatlarına sahip. Ayrı olarak, üçgen bölümler vardır; Bu, rastgele bir doku travmasını önlemek için gingival (supragingival) üzerinde enstrümantasyon kullanımını sınırlar. Periodontal ölçekleyiciler ayrı olarak daha düşük kesimli dik açılı uçlara ve yüzlere sahiptir; Bu yüzden, kesme kenarları birbirine eşit olduğunda, uç tutamağı doğru bir kat oluşturmak için dişe doğru eğimli olmalıdır. İki tip periodontal scaler dizaynı vardır, evvelce, biçme pullukları ön dişlerde kullanılmak üzere tasarlandı. Tipik olarak, bir işçi ile yapılmıştır ve tek uçlu araçlar olarak sınıflandırılmıştır.
  Ayrı olarak, her iki tarafta iki aktüatörlü çift uçlu bir alet üretmek için birleştirilebilirler. Posterior orak pulluklar hem anterior hem de posterior dişlerde kullanılabilir. Çalışma ipuçları birbirine tam ters olacak şekilde tasarlanmıştır, bu nedenle iki uçlu orak ölçekleyici, çift uçlu kimi üretmek için birleştirilir. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kimseye Muhtaç Olmadan Karabiber Büyüsü Yapabileceksiniz

   Kimseye Muhtaç Olmadan Karabiber Büyüsü Yapabileceksiniz Karabiber Büyüsü Yaparak Acayip Değişimler Yaşadım! Evde  karabiber büyüsü   yapmak mı istiyorsunuz ve bunu yaparken sözde uzmanların sömürüsüne uğramadan rahatlıkla bu tılsımdan istifade etmeyi mi arzu ediyorsunuz? Öyleyse 41 karabiber duası adıyla da bilinen, fakat gerçekte bir büyü olan bu uygulama tam size göre. Ortalama 3 dakika içinde bu konuda neredeyse bir uzman kadar bilgi sahibi olacaksınız, yanı sıra başka insanlar üzerinde bir hakimiyet kurmanın gücünü yaşayacaksınız. 41 Karabiber Duası Deneyenler Evvela şunu söylemek gerekir ki 41 karabiber duası adıyla da bilinen karabiber büyüsünü deneyen insanların çoğu, bu uygulamadan sonuç alamamıştır, bu da gayet normal bir durumdur; çünkü uygulamanın sonuçsuz kalması, yanlış yapılmasından kaynaklanmaktadır. Fakat birazdan  karabiber büyüsünü  tam olarak öğrenmeye başlayacaksınız ve gayet başarılı sonuçlar elde edeceksiniz. Ta...

Anguldurva Nedir?

  Ağız ve diş sıhhati sosyal hayatta ve genel beslenmede oldukça ehemmiyetlidir. Kötü dişler, diş kaybının yanı sıra kişiye psikolojik ve fonksiyonel manada sıkıntı yaratırlar. Diş hekimleri diş kontrolleri esnasında bir hayli değişik aleti kullanmak vaziyetinde kalırlar. Anguldurva, diş hekimliğinde, ortodontik rehabilitasyonlar sırasında sıkça kullanılan aletlerin başında gelir. Anguldurva, çoklukla dişlerin boyutlarının azaltılması emeliyle kullanılmaktadır. İnterproksimal mine azalması denilen bu işlem, dişlerin doğru pozisyonda kalması için yeterli alan yaratmayı sağlar. Ayrı olarak dişe yapılan endodonti, implant ve dolgu gibi diğer müdahalelerde diş hekimleri tarafından kullanılmaktadır.   Anguldurva Çeşitleri Nelerdir?   Anguldurva ‘nın piyasada en sık karşımıza çıkan modelleri şunlardır: İçten sulu, dıştan sulu, kırmızı kuşak, ışıklı modeller, implant için kullanılan modeller, endodonti için olanlar, yeşil kuşak, mavi kuşak, mandallı modeller, anahtarlı mod...

Aeratör Nedir?

  Dişler hem canlı hem de cansız dokulardan oluşur. Dentin olarak adlandırılan yumuşak dokunun iç tabakası muhteva olarak iskelet kemiklerine benzemektedir. Son derece yoğun kalsiyum içeren ve kemikten daha sert olan, dişlerin dış tabakasını oluşturan bölüme ise mine isimi verilir. Mine, vücut tarafından yine üretilemez.   Diş çürüğü, ağızda bulunan çeşitli bakterilerden kaynaklanır. Ağızda bulunan bir bakteri türü, yedikten sonra dişte kalan artık gıda partiküllerini kullanır. Bu bakterinin metabolizma yan ürünlerinden biri plaktır. Diğer bakteriler kendilerini bu plakağa bağlar ve diş minesinde küçük deliklerin oluşmasına kapı aralayan bir asidin salgılanmasına yol açarlar. Böylelikle diğer bakterilerin bu deliklere ve yarıklara girmesine ve aşağıda bulunan yumuşak dokuyu aşındırmasına müsaade ederler. Yumuşak dokunun bozulması sonrası şiddetli ağrı hissedilir. Rehabilitasyon edilmeyen boşluklar diş çürüğü ve apse gibi hastalıklarla sonuçlanabilir. Bu hastalıkları önleme...