Ana içeriğe atla

Hemostatik Pensler

  Bu araçların emeli kanı durdurmaktır. Ayrı olarak, hemostatik pens nadir vaziyetlerde, topların veya peçetelerin sabitlenmesi için yardımcı olarak kullanılabilmektedir.
 Topları ve peçeteleri düzeltmek için en az bir defa kullanılan hemostatik pensler, bir daha hiçbir zaman emelleri için asla kullanılamaz. Bu araçların işaretlenmesi ve daha sonra sadece sabitleme emelleri ile kullanılması gerekmektedir. Çalışma parçalarının kaçınılmaz deformasyonu sebebiyle, fonksiyonel nitelikleri kaybolabilmektedir.
 HEMOSTATİK PENSLERDEN BEKLENEN ÖZELLİKLER:
 1. Kayma eğilimi olmadan damarın ucunda kuvvetli sabitlik.
 2. Tekrarlanan kullanımda özellik niteliğinin savunması.
 3. Operatörün elinin altındaki süngerlerin (brunch) kapanma ve açılma kolaylığı.
 4. Bransların spontane kopmasını ortadan kaldıran bir kilitleme mekanizmasının varlığı. Bunun için çoklukla bir kıvırıcı formunda bir fiksatör kullanılmaktadır. Test2 esnasında, aletin 1 m yükseklikten düşmesi, çalışma parçalarının kendi kendine kopması ile sonuçlanmamalıdır. Dallar tekrar kapatıldığında, çarpıklık olmamalıdır.
 5. Ergonomi gereksinimlerine uygunluk.
 6. Yara kenarlarına uygulanan kelepçelerin ağırlığına bağlı olarak dokuların rüptürü devred ışı bırakan küçük bir kütle.
 7. Elektro cerrahi sürümünde koagülasyon için bir araç olarak kullanılma olanağı.
 8. Küçük boyut, çalışma alanının genel görünümünü örten büyük boyut yerine küçük boyutlu olması.
 9. Çalışma uçlarının boyutlarının damarların çaplarına uygunluğu.
 HEMOSTATİK PENSLERİ SONRAKİ GRUPLARA AYIRMAK OLASIDIR
 1. Ligatür veya elektrokoagülasyon (uygun hemostatik kelepçeler) uygulamadan önce damarların uçlarının geçici olarak kelepçelenmesi için amaçlanan kelepçeler.
 2. Damar sütürünün (vasküler kelepçeler) yardımıyla damarın bütünlüğünü geri ele geçirmeden önce kan akışının geçici olarak kesilmesi için amaçlanan kelepçeler.
 3. Uygulamadan hemen sonra damarın lümeninin hızlandırılmış trombozuna kapı aralayan kelepçeler (kırma kelepçeleri).
 HEMOSTATİK PENSELERİN TASARIM ÖZELLİKLERİ
 Hemostatik pens sonraki parçalardan oluşmaktadır:
 1. Dallar (süngerler).
 2. Halkalı kollar.
 3. Katlanabilir veya sağır kilit.
 4. Cremaliere
 Fırçaların şekli (süngerler) şunlar olabilir:
 1. Uzatılmış üçgen (Halstead nöroşirürji kelepçeleri).
 2. Sivri trapez (Billroth kelepçesi).
 3. Dişlikleri olan trapez (Kocher kelepçesi).
 4. Oval (Pean kelepçesi).
  Hemostatik penslerin dalları düz ve kavisli olabilir. Çenelerin çalışma yüzeylerinin kesimi, enine veya eğik olabilir. Hemostatik forseps Kocher'in ucunda dişleri bulunmaktadır. Kapanırken, bir diş iki diş arasındaki boşluğa girer ve damarın nihayetinde sağlam bir sabitleme sağlar. Operasyondan evvelki operatör, hemostatik klemplerin vaziyetini şahsi olarak kontrol etmeyi savsaklamamalıdır:
 - kıvırıcının dişlerinin aşınması, geniş çaplı bir kap kenetlendiğinde son derece tehlikeli olan aletin kendiliğinden açılmasına kapı aralayabilir;
 - çarpık çalışma parçaları kanamanın tesirli bir şekilde durdurulmasını engelleyecektir.
 Bu arada aşağıdaki kaidelere uyulmalıdır:
 1. Ligatürlerin uçlarına kuvvetlice çekilmemelidir. Bu, damarın sonundan meydana gelen bozulma tehlikesi ile doludur.
 2. Cooper makasların dilate bıçaklarının düzlemi, 40-50 ° 'lik bir açıyla ipliğe yönlendirilmelidir.
 3. Katlanmış ipleri geçmeden önce, makasın alt bıçağı düğüme dayanmalıdır.
 4. Ligatın kesilmiş ucunun uzunluğu 1 -2 mm'yi geçmemelidir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kimseye Muhtaç Olmadan Karabiber Büyüsü Yapabileceksiniz

   Kimseye Muhtaç Olmadan Karabiber Büyüsü Yapabileceksiniz Karabiber Büyüsü Yaparak Acayip Değişimler Yaşadım! Evde  karabiber büyüsü   yapmak mı istiyorsunuz ve bunu yaparken sözde uzmanların sömürüsüne uğramadan rahatlıkla bu tılsımdan istifade etmeyi mi arzu ediyorsunuz? Öyleyse 41 karabiber duası adıyla da bilinen, fakat gerçekte bir büyü olan bu uygulama tam size göre. Ortalama 3 dakika içinde bu konuda neredeyse bir uzman kadar bilgi sahibi olacaksınız, yanı sıra başka insanlar üzerinde bir hakimiyet kurmanın gücünü yaşayacaksınız. 41 Karabiber Duası Deneyenler Evvela şunu söylemek gerekir ki 41 karabiber duası adıyla da bilinen karabiber büyüsünü deneyen insanların çoğu, bu uygulamadan sonuç alamamıştır, bu da gayet normal bir durumdur; çünkü uygulamanın sonuçsuz kalması, yanlış yapılmasından kaynaklanmaktadır. Fakat birazdan  karabiber büyüsünü  tam olarak öğrenmeye başlayacaksınız ve gayet başarılı sonuçlar elde edeceksiniz. Ta...

Anguldurva Nedir?

  Ağız ve diş sıhhati sosyal hayatta ve genel beslenmede oldukça ehemmiyetlidir. Kötü dişler, diş kaybının yanı sıra kişiye psikolojik ve fonksiyonel manada sıkıntı yaratırlar. Diş hekimleri diş kontrolleri esnasında bir hayli değişik aleti kullanmak vaziyetinde kalırlar. Anguldurva, diş hekimliğinde, ortodontik rehabilitasyonlar sırasında sıkça kullanılan aletlerin başında gelir. Anguldurva, çoklukla dişlerin boyutlarının azaltılması emeliyle kullanılmaktadır. İnterproksimal mine azalması denilen bu işlem, dişlerin doğru pozisyonda kalması için yeterli alan yaratmayı sağlar. Ayrı olarak dişe yapılan endodonti, implant ve dolgu gibi diğer müdahalelerde diş hekimleri tarafından kullanılmaktadır.   Anguldurva Çeşitleri Nelerdir?   Anguldurva ‘nın piyasada en sık karşımıza çıkan modelleri şunlardır: İçten sulu, dıştan sulu, kırmızı kuşak, ışıklı modeller, implant için kullanılan modeller, endodonti için olanlar, yeşil kuşak, mavi kuşak, mandallı modeller, anahtarlı mod...

Aeratör Nedir?

  Dişler hem canlı hem de cansız dokulardan oluşur. Dentin olarak adlandırılan yumuşak dokunun iç tabakası muhteva olarak iskelet kemiklerine benzemektedir. Son derece yoğun kalsiyum içeren ve kemikten daha sert olan, dişlerin dış tabakasını oluşturan bölüme ise mine isimi verilir. Mine, vücut tarafından yine üretilemez.   Diş çürüğü, ağızda bulunan çeşitli bakterilerden kaynaklanır. Ağızda bulunan bir bakteri türü, yedikten sonra dişte kalan artık gıda partiküllerini kullanır. Bu bakterinin metabolizma yan ürünlerinden biri plaktır. Diğer bakteriler kendilerini bu plakağa bağlar ve diş minesinde küçük deliklerin oluşmasına kapı aralayan bir asidin salgılanmasına yol açarlar. Böylelikle diğer bakterilerin bu deliklere ve yarıklara girmesine ve aşağıda bulunan yumuşak dokuyu aşındırmasına müsaade ederler. Yumuşak dokunun bozulması sonrası şiddetli ağrı hissedilir. Rehabilitasyon edilmeyen boşluklar diş çürüğü ve apse gibi hastalıklarla sonuçlanabilir. Bu hastalıkları önleme...