Ana içeriğe atla

Arkansas taşı Kullanımı

  Çok ince ve kullanışlı bir yüzeyi bulunan arkansas taşı, son zamanlarda diş hekimleri için dişlere keskinlik verilmesi yerine kullanım göstermektedir. Bilhassa değişik aletlerin uç bölümlerine yerleştirilmek suretiyle gerçekleştirilen rehabilitasyonlar dahilinde, dişler arzu edilen o keskinliğe erişirken bu arada istenilen şekilde kolayca verilmektedir.
  Bilhassa karma işçilik itibariyle dişlere parlaklık vermek için natürel yapısı sayesinde kullanımı gerçekleştirilen bu taş çeşitleri, silindir veyahut dikdörtgen ile beraber, bu arada piramit şeklinde görünümleri dahilinde da imalatları gerçekleştirilmektedir. Bu da dişlerin yapısına bağlı olarak değişik dişler için özel olarak kullanılması hesabına yapılmaktadır. Bu sayede diş hekimleri kendi laboratuarlarında hastaları için rehabilitasyon sürecine girdiği vakit, azı dişleri başta olmak üzere farklı diş çeşitleri adına istenilen o parlaklığın, keskinliğin ve düzgünlüğün yakalanması için işlem gerçekleştirmektedir.
  Özel anguldurva çeşitlerinin ya da farklı aletlerin uçlarını takılarak belirli bir dönme kapsamında dişleri şekil vermek ve keskinlik kazandırmak adına rahatlık sunan bu taşlar, doğal yapısı ve içerisinde özel olarak yerleştirmiş malzemeler kapsamında insan sıhhatini en iyi biçimde savunma özelliğine sahiptir.
 Farklı Özelliklere Sahip Olan Arkansas Taşı
  Dişlerin taşlanması ve buna paralel olarak parlatılması adına diş hekimleri tarafından farklı aletlerin uç bölümlerine takılarak kullanım gösteren bu taş, seramik malzemeler ve metal alaşımlar üzerine yerleştirilerek yüksek hızda bir devir ile dişlere istenilen keskinliği ve şekli sağlama olanağı vermektedir.
  Hem sağlam yapısı ve direnci hem de insan sıhhatini savunucu bir doğallık içermesi sebebiyle bu taşlar diş hekimleri tarafından parlatma, keskinlik kazandırma ve şekil verdirme gibi seçenekler dahilinde diş rehabilitasyon süreçlerinde kullanılmaktadır. Bilhassa vakit içerisinde bir takım dişler keskinliğine verilen şekli kaybettiğinden dolayı görevlerini yerine getiremez hale gelir. İşte bu tür vaziyetlerde arkansas taşları devreye girer ve diş hekimleri tarafından direk kullanım veya değişik aletler dahilinde kullanılarak dişlerin daha önceki haline gelmesini sağlar. Yuvarlak, silindir veyahut mermi görünümü altında imalatları gerçekleştirebilir iken, bu arada dikdörtgen yapısı altında da tam olarak ele geçirilebilmektedir.
  Diş hekimlerinin işlerini kolaylaştıran ve hastalar için değişik rehabilitasyon işlemleri kapsamında istenilen keskinliğin ve şeklin verilmesine olanak veren bu taş çeşitleri, piyasa üzerinde farklı fiyatlar dahilinde ve büyük markalar eşliğinde rahatlıkla ele geçirilebilmektedir.
 Güvenli Kullanım Gösterilen Arkansas Taşı

  Diş minesine veya dişin farklı noktalarına rastgele bir hasar vermeden hassas bir yapı altında işlem gösterme imkanı veren arkansas taşları, farklı yapılar ve özel imalatlarda halinde ele geçirilebilmektedir. Burada ehemmiyetli olan güvendir ve bugüne dek büyük bir deneyim ele geçirmiş firmalar kapsamında bu taşların elde edilmesidir. Zira diş ve dişeti yapıları oldukça hassastır ve bu yüzden kesinlikle insan sıhhatini doğrudan pozitif etkileyecek, gerçek doğal arkansas taşlarını kullanmak büyük bir ehemmiyet arz eder.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kimseye Muhtaç Olmadan Karabiber Büyüsü Yapabileceksiniz

   Kimseye Muhtaç Olmadan Karabiber Büyüsü Yapabileceksiniz Karabiber Büyüsü Yaparak Acayip Değişimler Yaşadım! Evde  karabiber büyüsü   yapmak mı istiyorsunuz ve bunu yaparken sözde uzmanların sömürüsüne uğramadan rahatlıkla bu tılsımdan istifade etmeyi mi arzu ediyorsunuz? Öyleyse 41 karabiber duası adıyla da bilinen, fakat gerçekte bir büyü olan bu uygulama tam size göre. Ortalama 3 dakika içinde bu konuda neredeyse bir uzman kadar bilgi sahibi olacaksınız, yanı sıra başka insanlar üzerinde bir hakimiyet kurmanın gücünü yaşayacaksınız. 41 Karabiber Duası Deneyenler Evvela şunu söylemek gerekir ki 41 karabiber duası adıyla da bilinen karabiber büyüsünü deneyen insanların çoğu, bu uygulamadan sonuç alamamıştır, bu da gayet normal bir durumdur; çünkü uygulamanın sonuçsuz kalması, yanlış yapılmasından kaynaklanmaktadır. Fakat birazdan  karabiber büyüsünü  tam olarak öğrenmeye başlayacaksınız ve gayet başarılı sonuçlar elde edeceksiniz. Ta...

Anguldurva Nedir?

  Ağız ve diş sıhhati sosyal hayatta ve genel beslenmede oldukça ehemmiyetlidir. Kötü dişler, diş kaybının yanı sıra kişiye psikolojik ve fonksiyonel manada sıkıntı yaratırlar. Diş hekimleri diş kontrolleri esnasında bir hayli değişik aleti kullanmak vaziyetinde kalırlar. Anguldurva, diş hekimliğinde, ortodontik rehabilitasyonlar sırasında sıkça kullanılan aletlerin başında gelir. Anguldurva, çoklukla dişlerin boyutlarının azaltılması emeliyle kullanılmaktadır. İnterproksimal mine azalması denilen bu işlem, dişlerin doğru pozisyonda kalması için yeterli alan yaratmayı sağlar. Ayrı olarak dişe yapılan endodonti, implant ve dolgu gibi diğer müdahalelerde diş hekimleri tarafından kullanılmaktadır.   Anguldurva Çeşitleri Nelerdir?   Anguldurva ‘nın piyasada en sık karşımıza çıkan modelleri şunlardır: İçten sulu, dıştan sulu, kırmızı kuşak, ışıklı modeller, implant için kullanılan modeller, endodonti için olanlar, yeşil kuşak, mavi kuşak, mandallı modeller, anahtarlı mod...

Aeratör Nedir?

  Dişler hem canlı hem de cansız dokulardan oluşur. Dentin olarak adlandırılan yumuşak dokunun iç tabakası muhteva olarak iskelet kemiklerine benzemektedir. Son derece yoğun kalsiyum içeren ve kemikten daha sert olan, dişlerin dış tabakasını oluşturan bölüme ise mine isimi verilir. Mine, vücut tarafından yine üretilemez.   Diş çürüğü, ağızda bulunan çeşitli bakterilerden kaynaklanır. Ağızda bulunan bir bakteri türü, yedikten sonra dişte kalan artık gıda partiküllerini kullanır. Bu bakterinin metabolizma yan ürünlerinden biri plaktır. Diğer bakteriler kendilerini bu plakağa bağlar ve diş minesinde küçük deliklerin oluşmasına kapı aralayan bir asidin salgılanmasına yol açarlar. Böylelikle diğer bakterilerin bu deliklere ve yarıklara girmesine ve aşağıda bulunan yumuşak dokuyu aşındırmasına müsaade ederler. Yumuşak dokunun bozulması sonrası şiddetli ağrı hissedilir. Rehabilitasyon edilmeyen boşluklar diş çürüğü ve apse gibi hastalıklarla sonuçlanabilir. Bu hastalıkları önleme...