Ana içeriğe atla

Anguldurva Nedir?

  Ağız ve diş sıhhati sosyal hayatta ve genel beslenmede oldukça ehemmiyetlidir. Kötü dişler, diş kaybının yanı sıra kişiye psikolojik ve fonksiyonel manada sıkıntı yaratırlar. Diş hekimleri diş kontrolleri esnasında bir hayli değişik aleti kullanmak vaziyetinde kalırlar. Anguldurva, diş hekimliğinde, ortodontik rehabilitasyonlar sırasında sıkça kullanılan aletlerin başında gelir. Anguldurva, çoklukla dişlerin boyutlarının azaltılması emeliyle kullanılmaktadır. İnterproksimal mine azalması denilen bu işlem, dişlerin doğru pozisyonda kalması için yeterli alan yaratmayı sağlar. Ayrı olarak dişe yapılan endodonti, implant ve dolgu gibi diğer müdahalelerde diş hekimleri tarafından kullanılmaktadır.
 Anguldurva Çeşitleri Nelerdir?
  Anguldurva ‘nın piyasada en sık karşımıza çıkan modelleri şunlardır: İçten sulu, dıştan sulu, kırmızı kuşak, ışıklı modeller, implant için kullanılan modeller, endodonti için olanlar, yeşil kuşak, mavi kuşak, mandallı modeller, anahtarlı modellerdir. Ters açılı olman modeller diş hekimine görüş kolaylığı sağlamaktadır.
 Anguldurva Aleti İle ilgili Genel Bilgiler
  Anguldurva aletleri ağız yapısına uygun olarak kullanışlı tasarlanmıştır. El aletleri oldukları için hafif malzemelerdir. Ancak hafif olmalarına karşın kaliteli paslanmaz çelik malzemeden üretilirler. İstenilen hızda çalışma olanağı sağlayan yüksek performanslı ürünlerdir. Diş hekimi tarafından tüm parçaları kolaylıkla sökülebilir. Etkin ve derin dezenfekte edilebilir şekilde tasarlanmıştır. Anguldurva aletleri kir tutmayan bir yüzeye sahiptir. 135°C ısıda sterilize edilebilir. Termal dezenfektörde yıkanabilir. Dakikada 30.000 devir sağlayan modeller talebeler tarafından kullanılırken, dakikada 380.000 ~ 450.000 devir sağlayan modeller diş hekimleri tarafından seçenek edilmektedir.
  İdeal bir anguldurvadan beklenen birtakım temel özellikler mevcuttur. İdeal anguldurva, push butonlu minyatür kafaya, başlık üzerinde on/off düğmesine, 16:1 hız düşürücü özelliği ile dakikada 140~550 devire inme avantajına, istenen hızda çalışabilme olanağına, otomatik istikamet değiştirme, sesli ikaz sistemi ve otomatik kapanma işlevine, hafif, kompakt ve portatif olmaya, mikro işlemci kontrolüne, yüksek performanslı mikro motora, mikroişlemci hasebiyle baskıdan etkilenmeyen başlık hızına sahiptir.
  5 adet ayarlanabilir programlama seçeneğine, 6 adet ayarlanabilir başlık açısına, eli yormadan çalışabilme özelliğine, seçilen başlıktaki dişli oranına göre tork kontrolüne, apex locator uyumlu ve uyumsuz olmak üzere iki değişik kafa seçeneğine, kolay kafa değiştirebilme mekanizmasına, 90 dakikalık şarj müddeti ve temassız şarj tipine, büyük ve kolay okunabilir kullanıcı arkadaşı LCD ekranına, kalibrasyon işlevi ile daha hassas dönme hızına ve tork ayarı yapabilme özelliğine sahip olmalıdır.
 Anguldurva Ücretleri Ne Kadardır?
   Anguldurva fiyatları da çeşitleri gibi ciddi farklılıklar göstermektedir. Anguldurva bir bütün halinde satılabildiği gibi mikro motoru, gövdesi, başlığı ayrı ayrı satılabilmektedir. Yurtdışından getirtildiği için anguldurva fiyatları çoğunlukla Euro cinsindendir. En pahalı olan parçası motor bölümüdür. Anguldurva motorunun ücreti 200-600 Euro arasında değişmektedir. Anguldurva gövdesi 30-100 Euro arasındadır. Anguldurvanın başlığı ise 40 Euro civarındadır. Işıklı anguldurva fiyatları ışıksız olanlardan daha pahalıdır. Bir bütün halinde almak isteyen kişilerin medikal ürün satışı yapan firmalarda 250 ile 1500 Euro arasında anguldurva aleti bulmaları olasıdır. 


Yorumlar

  1. kuşaklarının farklı renkte olması ne anlama geliyor, bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder