Ana içeriğe atla

Amalgam Ve Amalgamatör Nedir?

  Yeterince fırçalanmayan veya doğru fırçalama tekniği kullanılmayan dişlerin nihayetinde çürümesi ve kaybedilmesi natürel bir neticedir. Çürüyen dişe ihtiyaç duyulan müdahale yapılmadığında hem dayanılmaz ağrı ile baş etmek hem de dişin kaybı mevzubahis olmaktadır. Dişin çürük bölümü, diş hekimi tarafından temizlendikten sonra eksilen bölümün dolgu maddeleriyle doldurulması gerekir. Diş boşluklarını kaplayan birkaç dolgu maddesi vardır. Diş dolguları arasında en çok kullanılanları, gümüş renkli amalgam, diş renginde karma, beyaz renkte cam iyonomer, altın renginde altın inley veya onley, diş renginde porselen inley ve onley dolgularıdır.
 İdeal Diş Dolgusunun Özellikleri Nelerdir?
  İdeal dolgu malzemesi ısı ile genleşmemeli, ısıyı iletmemeli, diş dokusuna tutunabilmeli, çiğneme kuvvetlerine ve aşındırıcı tesirlere dayanmalı, kolayca şekil alabilmeli, gerektiğinde rahatça sökülebilmeli, hazırlanırken karıştırma işlemi kontrol edilebilir olmalıdır.
 Amalgam Nedir?
  Diş hekimliğinde 150 seneden fazla müddettir kullanılan amalgam, gümüş, kalay, bakır ve çinko alaşımının, cıva ile karıştırılması neticesi ele geçirilen metal bir diş dolgusu türüdür. Amalgam basınç altında oldukça başarılı bir performans gösterir. Kırılgan bir malzeme olmadığından dolayı ağızda çiğneme ile oluşan basınca iyi cevap verir. Amalgam diş dolgusu, altın dolgulardan sonra en uzun ömürlü ikinci dolgudur.
  Oldukça sağlam bir yapıya sahiptir. Amalgamın diş hekimi tarafından uygulanması diğer dolgu çeşitlerine göre daha kolaydır ve daha ucuzdur. Amalgamın dişe kimyevi olarak yapışmaması, bazen dolgunun düşmesine kapı aralayabilir. Buna karşın dolgu boşluğunu iyi doldurduğu için dolguda kenar sızıntısı yapmaz. Amalgama kolayca şekil verilebilir ve parlatılabilir. Uygulanması kadar sökülmesi de kolaydır. Amalgamı oluşturmak için karışımdaki maddelerin miktarları bellidir, karışımdaki oranlar meblağlıdır.
 Amalgam Nasıl Üretilir?
  Amalgam, amalgamatör isimli verilen bir alet tarafından, civa ile metal tozlarının belli oranlarda karıştırılmasıyla üretilir. Amalgamatör aracılığıyla üretilen amalgam, diş hekimi tarafından diş kavitesine birkaç dakika içerisine uygulanmalıdır. Bununla beraber amalgam dolgunun sertleşmesi için 24 saat geçmelidir. Amalgam uygulamasından sonra ilk 2 saat hastanın hiçbir şey yemesi istenmez. Ancak 24 saat süresince amalgam dolgusu yapılan diş ile sert bir şey ısırmaktan kaçınmak gerekir.
 Amalgamatör Özellikleri Nelerdir?
  Amalgam karıştırma işlemini gerçekleştiren amalgamatör, mikro işlemcisi sayesinde çok yüksek hassaslıkta, kontrollü ve meblağlı bir karıştırça sağlar. Amalgamatörde 1-99 saniye arasında vakit ayarı yapılabilir. Ayarlanan zaman içerisinde yüksek hassasiyet ve tekrarlanabilirlik gösterir. Vasati bir amalgamatör 25 mm genliğe ve dakikada 4.000 salınım frekansına sahiptir.

  Cihaz çalışırken cihazın hata sonucu açılmasını önlemek için savunma mekanizmasına sahiptir. Amalgamatörün dayanıklı plastikten yapılmış ön kapağı açıldığında, güvenlik gerekçesiyle karıştırma işlemi otomatik olarak durdurulur ve alet kendi kendini kapatır. Amalgamatör kullanışlı tasarımı ile kullanım kolaylığı sağlar. Amalgamatör stabildir, ekstra suskundur. Temizliği ve bakımı oldukça kolaydır. Tüm protokolü ve işlevleri kolayca görebilmeyi sağlayacak görüntüleme sistemine sahiptir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kimseye Muhtaç Olmadan Karabiber Büyüsü Yapabileceksiniz

   Kimseye Muhtaç Olmadan Karabiber Büyüsü Yapabileceksiniz Karabiber Büyüsü Yaparak Acayip Değişimler Yaşadım! Evde  karabiber büyüsü   yapmak mı istiyorsunuz ve bunu yaparken sözde uzmanların sömürüsüne uğramadan rahatlıkla bu tılsımdan istifade etmeyi mi arzu ediyorsunuz? Öyleyse 41 karabiber duası adıyla da bilinen, fakat gerçekte bir büyü olan bu uygulama tam size göre. Ortalama 3 dakika içinde bu konuda neredeyse bir uzman kadar bilgi sahibi olacaksınız, yanı sıra başka insanlar üzerinde bir hakimiyet kurmanın gücünü yaşayacaksınız. 41 Karabiber Duası Deneyenler Evvela şunu söylemek gerekir ki 41 karabiber duası adıyla da bilinen karabiber büyüsünü deneyen insanların çoğu, bu uygulamadan sonuç alamamıştır, bu da gayet normal bir durumdur; çünkü uygulamanın sonuçsuz kalması, yanlış yapılmasından kaynaklanmaktadır. Fakat birazdan  karabiber büyüsünü  tam olarak öğrenmeye başlayacaksınız ve gayet başarılı sonuçlar elde edeceksiniz. Tarif etmeye başlıyoruz: Tuz ve Karabiber Yakmak Bi

Anguldurva Nedir?

  Ağız ve diş sıhhati sosyal hayatta ve genel beslenmede oldukça ehemmiyetlidir. Kötü dişler, diş kaybının yanı sıra kişiye psikolojik ve fonksiyonel manada sıkıntı yaratırlar. Diş hekimleri diş kontrolleri esnasında bir hayli değişik aleti kullanmak vaziyetinde kalırlar. Anguldurva, diş hekimliğinde, ortodontik rehabilitasyonlar sırasında sıkça kullanılan aletlerin başında gelir. Anguldurva, çoklukla dişlerin boyutlarının azaltılması emeliyle kullanılmaktadır. İnterproksimal mine azalması denilen bu işlem, dişlerin doğru pozisyonda kalması için yeterli alan yaratmayı sağlar. Ayrı olarak dişe yapılan endodonti, implant ve dolgu gibi diğer müdahalelerde diş hekimleri tarafından kullanılmaktadır.   Anguldurva Çeşitleri Nelerdir?   Anguldurva ‘nın piyasada en sık karşımıza çıkan modelleri şunlardır: İçten sulu, dıştan sulu, kırmızı kuşak, ışıklı modeller, implant için kullanılan modeller, endodonti için olanlar, yeşil kuşak, mavi kuşak, mandallı modeller, anahtarlı modellerdir. Ters

Aeratör Nedir?

  Dişler hem canlı hem de cansız dokulardan oluşur. Dentin olarak adlandırılan yumuşak dokunun iç tabakası muhteva olarak iskelet kemiklerine benzemektedir. Son derece yoğun kalsiyum içeren ve kemikten daha sert olan, dişlerin dış tabakasını oluşturan bölüme ise mine isimi verilir. Mine, vücut tarafından yine üretilemez.   Diş çürüğü, ağızda bulunan çeşitli bakterilerden kaynaklanır. Ağızda bulunan bir bakteri türü, yedikten sonra dişte kalan artık gıda partiküllerini kullanır. Bu bakterinin metabolizma yan ürünlerinden biri plaktır. Diğer bakteriler kendilerini bu plakağa bağlar ve diş minesinde küçük deliklerin oluşmasına kapı aralayan bir asidin salgılanmasına yol açarlar. Böylelikle diğer bakterilerin bu deliklere ve yarıklara girmesine ve aşağıda bulunan yumuşak dokuyu aşındırmasına müsaade ederler. Yumuşak dokunun bozulması sonrası şiddetli ağrı hissedilir. Rehabilitasyon edilmeyen boşluklar diş çürüğü ve apse gibi hastalıklarla sonuçlanabilir. Bu hastalıkları önlemek için di