Ana içeriğe atla

Aeratör Nedir?

  Dişler hem canlı hem de cansız dokulardan oluşur. Dentin olarak adlandırılan yumuşak dokunun iç tabakası muhteva olarak iskelet kemiklerine benzemektedir. Son derece yoğun kalsiyum içeren ve kemikten daha sert olan, dişlerin dış tabakasını oluşturan bölüme ise mine isimi verilir. Mine, vücut tarafından yine üretilemez.
  Diş çürüğü, ağızda bulunan çeşitli bakterilerden kaynaklanır. Ağızda bulunan bir bakteri türü, yedikten sonra dişte kalan artık gıda partiküllerini kullanır. Bu bakterinin metabolizma yan ürünlerinden biri plaktır. Diğer bakteriler kendilerini bu plakağa bağlar ve diş minesinde küçük deliklerin oluşmasına kapı aralayan bir asidin salgılanmasına yol açarlar. Böylelikle diğer bakterilerin bu deliklere ve yarıklara girmesine ve aşağıda bulunan yumuşak dokuyu aşındırmasına müsaade ederler. Yumuşak dokunun bozulması sonrası şiddetli ağrı hissedilir. Rehabilitasyon edilmeyen boşluklar diş çürüğü ve apse gibi hastalıklarla sonuçlanabilir. Bu hastalıkları önlemek için diş hekimleri plağı bu boşluktan çıkarmak zorundadır. Bu amaçla diş delgisi veya başka aletler kullanırlar. Diş hekimliğinde kullanılan diş delginine aeratör isimi verilir.

Aeratörün Tarihi Nedir?
  Tarihte ilk aeratör örnekleri 1.000 sene önce Mayalar tarafından geliştirilmiştir. Mayalar, uzun bir boru şeklinde şekillendirilmiş ve yeşim taşıyla yapılmış bir taş alet kullandılar. Bu aleti avuç içi arasına yerleştirerek dişlere bir delik açmayı muvaffak oldular. Bu aracı, dini merasimlerde mücevherleri dişlere takmak için kullanmışlardır. Aeratör son zamanlarda bir el aletidir, bir hava türbünü ve bir tungsten karbon delgi ucundan oluşmaktadır.
  Gelişmesi 1700'lerin ortalarında başladığından beri, dişçi matkabı başka bir deyişle aeratör, diş hekimliğinin boyutlarını değiştirdi. Çağdaş aeratör, diş hekimlerinin, hasta için daha az ağrıyla, her vakitkinden daha hızlı ve doğru bir şekilde çalışmasını sağlamıştır. Diş hekimlerinin en ehemmiyetli yardımcı ekipmanları arasında olan aeratör, kullanım açısından kolay olması ile hekim arkadaşı aletler olarak bilinmektedir.
 Aeratörün Özellikleri Nelerdir?
  Aeratör, oldukça hızlı bir şekilde çalışan, döner bıçaklı, hava veya elektrik ile çalışan aletlerdir. Işıklı ve ışıksız olmak üzere temelde 2 çeşit modeli bulunmaktadır. Aletin kafa bölümünde bulunan ışık ile diş daha ayrıntılı şekilde görülmektedir. Bu sayede diş rehabilitasyonu çok daha kolay gerçekleştirilir. Aeratör aletleri dakikada vasati 400.000 devir yapabilir. Rulmanlı aeratörler acilen yağlanma gösterdiğinden, hava yastıklı aeratörler ise çok hassas bir yapıya sahip olduklarından dolayı diş hekimleri tarafından çok seçenek edilmezler.
  Push button frez değiştirme sistemine sahip, 3 sprey soğutmalı, beyaz led ışıklı, japon kartuş ile uzun müddet dayanıklılık gösteren, 135 derecede otoklav ile steril edilebilen, 330000-420000 rotasyon hızına sahip aeratör modelleri mevcuttur. Aeratör hava veyahut elektrikle çalışabilir. Ayrı olarak sunduğu tüm üstünlüklerinin yanında basınçlı su çıkışı bulunmaktadır.

  Aeratörler de teknoloji ile beraber gelişmektedir. Lazer delgi, FDA tarafından dişlerin yumuşak dokusunda kullanılmak üzere kullanım onayı almış bir üründür. Bu teknoloji sayesinde daha hızlı ve daha hassas mine kaldırma işlemi gerçekleştirilebilir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kimseye Muhtaç Olmadan Karabiber Büyüsü Yapabileceksiniz

   Kimseye Muhtaç Olmadan Karabiber Büyüsü Yapabileceksiniz Karabiber Büyüsü Yaparak Acayip Değişimler Yaşadım! Evde  karabiber büyüsü   yapmak mı istiyorsunuz ve bunu yaparken sözde uzmanların sömürüsüne uğramadan rahatlıkla bu tılsımdan istifade etmeyi mi arzu ediyorsunuz? Öyleyse 41 karabiber duası adıyla da bilinen, fakat gerçekte bir büyü olan bu uygulama tam size göre. Ortalama 3 dakika içinde bu konuda neredeyse bir uzman kadar bilgi sahibi olacaksınız, yanı sıra başka insanlar üzerinde bir hakimiyet kurmanın gücünü yaşayacaksınız. 41 Karabiber Duası Deneyenler Evvela şunu söylemek gerekir ki 41 karabiber duası adıyla da bilinen karabiber büyüsünü deneyen insanların çoğu, bu uygulamadan sonuç alamamıştır, bu da gayet normal bir durumdur; çünkü uygulamanın sonuçsuz kalması, yanlış yapılmasından kaynaklanmaktadır. Fakat birazdan  karabiber büyüsünü  tam olarak öğrenmeye başlayacaksınız ve gayet başarılı sonuçlar elde edeceksiniz. Tarif etmeye başlıyoruz: Tuz ve Karabiber Yakmak Bi

Anguldurva Nedir?

  Ağız ve diş sıhhati sosyal hayatta ve genel beslenmede oldukça ehemmiyetlidir. Kötü dişler, diş kaybının yanı sıra kişiye psikolojik ve fonksiyonel manada sıkıntı yaratırlar. Diş hekimleri diş kontrolleri esnasında bir hayli değişik aleti kullanmak vaziyetinde kalırlar. Anguldurva, diş hekimliğinde, ortodontik rehabilitasyonlar sırasında sıkça kullanılan aletlerin başında gelir. Anguldurva, çoklukla dişlerin boyutlarının azaltılması emeliyle kullanılmaktadır. İnterproksimal mine azalması denilen bu işlem, dişlerin doğru pozisyonda kalması için yeterli alan yaratmayı sağlar. Ayrı olarak dişe yapılan endodonti, implant ve dolgu gibi diğer müdahalelerde diş hekimleri tarafından kullanılmaktadır.   Anguldurva Çeşitleri Nelerdir?   Anguldurva ‘nın piyasada en sık karşımıza çıkan modelleri şunlardır: İçten sulu, dıştan sulu, kırmızı kuşak, ışıklı modeller, implant için kullanılan modeller, endodonti için olanlar, yeşil kuşak, mavi kuşak, mandallı modeller, anahtarlı modellerdir. Ters