Ana içeriğe atla

İmplant Üstü Protez Diş

                Ağızdaki eksik dişleri tamamlamak için çekilen dişlerin yerine cerrahi operasyon sonucunda yeni dişler getirilir. Bu işleme diş implantı ya da dental implant denilmektedir. Diş implantları kemik dostu olarak bilinen titanyumdan üretilip uygulanmaktadır. Titanyum, kemik ile hücresel düzeyde özel bir bağ oluşturur ve bu sayede biyolojik dokulara kolay bir şekilde uyum sağlar.
Vücut Diş İmplantına Karşı Nasıl Bir Tepki Verir?
                Vücut normalde yabancı maddelere karşı iltihap ve alerjik reaksiyonlar gösterir fakat titanyuma karşı herhangi bir reaksiyon gerçekleştirmez. Fakat yapılan diş implantı operasyonunun kesin olarak başarılı olacağını söylemek yanlış olacaktır. Yapılan cerrahi işlem sonrasında kişinin oluşabilecek enfeksiyonlara karşı dikkat etmesi gerekir ve ağız bakımını özenli bir şekilde yapması gerekir. Doktorunun verdiği tarihlerde kontrollerine düzenli olarak gitmelidir ve önerilen ilaçları dikkatli bir şekilde kullanmalıdır.
Diş İmplantı Ne Kadar Süre Kalır?
                Diş implantının ömrü hakkında kesin bir bilgi vermek yanlış olacaktır. Ağızda bulunan dişlerin ömrü genetik ve düzenli bakımla uzatılabildiği gibi implantta aynı şekilde bakıma bağlı olarak uzun süreli dayanır. Diş hekimlerinin amacı yapılan implantların ömür boyu kalmasını sağlamaktır. Gerçekleştirilen cerrahi operasyon ne kadar iyi olursa olsun hasta operasyon sonrasında dikkatli davranmazsa çeşitli sorunlar ile karşılaşacaktır. Eğer iyi bir ağız ve diş bakımı yapılır, kontrollerde ihmal edilmezse uzun ömürlü bir diş implantına sahip olunmuş olur.
İmplant Destekli Protezler Ne Anlama Gelmektedir?
                İmplant destekli protezler, implantın üzerine yerleştirilen ve implantlar tarafından desteklenen sabit ya da hareketi protezlerdir. Hiç dişi bulunmayan fakat yeterli kemik seviyesine ve yoğunluğuna sahip kişiler implant üstü protez diş kullanabilir.
                İmplant üstü protez diş operasyonunu yaşamış kişilerin ağız ve diş bakımı konusunda iki kat daha dikkatli olmaları gerekmektedir. İmplant destekli hareketli protez kullanıcıları günde en az iki defa protezini çıkartarak temizlemelidir ve gece yatarken çıkartmalıdır. Bunun yanı sıra implant çevresi ve ataşlanmalar da dikkatli bir şekilde temizlenmelidir.
                İmplant üstü protez diş yaptırdıktan sonra dikkat etmeniz gereken diğer bir konu da doktor kontrolleridir. Cerrahi operasyon yapıldıktan sonraki ilk bir yıl içerisinde her 3 ile 6 ayda bir doktora gidilerek kontroller yapılmalıdır. Protezlerin içerisinde bulunan lastikler zaman içerisinde gevşeyebilir fakat bu lastikler basit bir işlemle değiştirildiği takdirden ilk günkü gibi sağlam olacaktır.
                İmplant destekli protez işleminden geçtiyseniz eğer oldukça dikkatli ve özenli davranmalısınız. İmplant destekli protez dişlerin bakımı normal dişlerin bakımına oldukça fazla benzemektedir. Sabah ve akşam olacak şekilde günde iki defa dişlerinizi iyi bir şekilde fırçalamanız gerekmektedir. Proteziniz ile diş etiniz arasında kalan kısmı diş hekiminizin önerdiği ara yüz fırçaları, özel ipler ve özel diş fırçaları yardımı ile temizlemelisiniz. İlk bir yıl içerisinde her 3 ile 6 ayda diş hekiminizi ziyaret etmeli ve kontrollerinizi gerçekleştirmelisiniz.
                İmplant uygulamaları genellikle dişsiz ağızlarda hareketli protezlerin tutuculuğunu arttırmak amacı ile yapılır. Çene içerisinde yer alan implantların protezin içerisindeki yuvalara yerleşmesi ile birlikte çiğneme ve konuşma fonksiyonları gelişmektedir.

                Eğer sizler de dişleriniz ile ilgili sorunlar yaşıyor iseniz ve çözüm olarak implant yaptırmanız gerekiyor ise diş hekiminize danışmalı ve hangi marka implantın kullanılacağına beraber karar vermelisiniz. Geçirdiğiniz cerrahi operasyonun sonrasında sorun yaşamak istemiyor iseniz ağız ve diş bakımınıza dikkat etmeli doktorunuzun tavsiye ettiği ilaçları kullanmalı ve kontrollerinizi düzenli bir şekilde gerçekleştirmelisiniz. İlk bir sene içerisinde gerçekleşecek olan kontrollerinizi kesinlikle ihmal etmeyiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kimseye Muhtaç Olmadan Karabiber Büyüsü Yapabileceksiniz

   Kimseye Muhtaç Olmadan Karabiber Büyüsü Yapabileceksiniz Karabiber Büyüsü Yaparak Acayip Değişimler Yaşadım! Evde  karabiber büyüsü   yapmak mı istiyorsunuz ve bunu yaparken sözde uzmanların sömürüsüne uğramadan rahatlıkla bu tılsımdan istifade etmeyi mi arzu ediyorsunuz? Öyleyse 41 karabiber duası adıyla da bilinen, fakat gerçekte bir büyü olan bu uygulama tam size göre. Ortalama 3 dakika içinde bu konuda neredeyse bir uzman kadar bilgi sahibi olacaksınız, yanı sıra başka insanlar üzerinde bir hakimiyet kurmanın gücünü yaşayacaksınız. 41 Karabiber Duası Deneyenler Evvela şunu söylemek gerekir ki 41 karabiber duası adıyla da bilinen karabiber büyüsünü deneyen insanların çoğu, bu uygulamadan sonuç alamamıştır, bu da gayet normal bir durumdur; çünkü uygulamanın sonuçsuz kalması, yanlış yapılmasından kaynaklanmaktadır. Fakat birazdan  karabiber büyüsünü  tam olarak öğrenmeye başlayacaksınız ve gayet başarılı sonuçlar elde edeceksiniz. Tarif etmeye başlıyoruz: Tuz ve Karabiber Yakmak Bi

Anguldurva Nedir?

  Ağız ve diş sıhhati sosyal hayatta ve genel beslenmede oldukça ehemmiyetlidir. Kötü dişler, diş kaybının yanı sıra kişiye psikolojik ve fonksiyonel manada sıkıntı yaratırlar. Diş hekimleri diş kontrolleri esnasında bir hayli değişik aleti kullanmak vaziyetinde kalırlar. Anguldurva, diş hekimliğinde, ortodontik rehabilitasyonlar sırasında sıkça kullanılan aletlerin başında gelir. Anguldurva, çoklukla dişlerin boyutlarının azaltılması emeliyle kullanılmaktadır. İnterproksimal mine azalması denilen bu işlem, dişlerin doğru pozisyonda kalması için yeterli alan yaratmayı sağlar. Ayrı olarak dişe yapılan endodonti, implant ve dolgu gibi diğer müdahalelerde diş hekimleri tarafından kullanılmaktadır.   Anguldurva Çeşitleri Nelerdir?   Anguldurva ‘nın piyasada en sık karşımıza çıkan modelleri şunlardır: İçten sulu, dıştan sulu, kırmızı kuşak, ışıklı modeller, implant için kullanılan modeller, endodonti için olanlar, yeşil kuşak, mavi kuşak, mandallı modeller, anahtarlı modellerdir. Ters

Aeratör Nedir?

  Dişler hem canlı hem de cansız dokulardan oluşur. Dentin olarak adlandırılan yumuşak dokunun iç tabakası muhteva olarak iskelet kemiklerine benzemektedir. Son derece yoğun kalsiyum içeren ve kemikten daha sert olan, dişlerin dış tabakasını oluşturan bölüme ise mine isimi verilir. Mine, vücut tarafından yine üretilemez.   Diş çürüğü, ağızda bulunan çeşitli bakterilerden kaynaklanır. Ağızda bulunan bir bakteri türü, yedikten sonra dişte kalan artık gıda partiküllerini kullanır. Bu bakterinin metabolizma yan ürünlerinden biri plaktır. Diğer bakteriler kendilerini bu plakağa bağlar ve diş minesinde küçük deliklerin oluşmasına kapı aralayan bir asidin salgılanmasına yol açarlar. Böylelikle diğer bakterilerin bu deliklere ve yarıklara girmesine ve aşağıda bulunan yumuşak dokuyu aşındırmasına müsaade ederler. Yumuşak dokunun bozulması sonrası şiddetli ağrı hissedilir. Rehabilitasyon edilmeyen boşluklar diş çürüğü ve apse gibi hastalıklarla sonuçlanabilir. Bu hastalıkları önlemek için di